На 21 септември служебното правителство обяви, че  сезира Конституционния съд

...
На 21 септември служебното правителство обяви, че  сезира Конституционния съд
Коментари Харесай

Поискал ли е Зарков от КС отнемане на правомощията на Гешев или това е поредната димка срещу главния прокурор?

На 21 септември служебното държавно управление разгласи, че  сезира Конституционния съд с искане за анулация на пълномощия на основния прокурор, регламентирани в Закона за правосъдната власт. Това разгласи самият правосъден министър Крум Зарков след постоянното съвещание на кабинета.

" Според нас е налице прекомерно разширение на надзора на основния прокурор върху всички сфери на ръководство на страната и всички органи на централната и локалната власт, което е в прорез с духа и буквата на Конституцията, постановяваща разделяне на управляващите и гарантираща правовата ни страна. Такава процедура на толкоз изчерпателен контрол на правда е съществувала в България, само че преди приемането на демократичната Конституция на България през 1991, която планува и разделяне на управляващите ", съобщи Зарков

Въпросът, който  Зарков твърди, че Министерски съвет е изпратил до Конституционния съд, е: " Допустимо ли е основният прокурор, осъществявайки контрол за правда на прокурорите, да им разпорежда осъществяването на инспекции на съблюдаване на законността във всички сфери на ръководство и на всички административни равнища? ".

Интересното в тази ситуация е, за какво към този момент седмица няма отговор от Конституционен съд по тази значима тематика. Към момента най-малко настояването на Министерски съвет трябваше да  бъде оповестено на формалната интернет страница на съда.

От тук се поражда въпросът дали в действителност Министерски съвет е сезирал Конституционен съд или за следващ път се следи война водена от  Министерски съвет към основния прокурор от което интерес имат единствено нарушителите.

През последната година битовата престъпност трайно се е усили, а отнемането на човешки живот на пътя стана всекидневие. Благодарение на държавното управление на Кирил Петков се закриха Специализираните съд и прокуратура, което напълно работи за мафията в България. Дали не е време държавните институции да заровят томахавката против прокуратурата и да работят за сигурността на хората?

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР